Yenişehir Belediyesi’nden 7-11 Yaş Yapay Zekâ Eğitimi

Yenişehir Belediyesi’nden 7-11 Yaş Yapay Zekâ Eğitimi

ABONE OL
25 Ocak 2026 15:10
Yenişehir Belediyesi’nden 7-11 Yaş Yapay Zekâ Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yenişehir Belediyesi Araştırma Geliştirme Müdürlüğü, Habitat Derneği iş birliğiyle 7–11 yaş arasındaki çocuklara yönelik yapay zekâ eğitimi düzenledi. Eğitim, Yenişehir Belediyesi Akademi Binası’nda gerçekleştirildi.

Eğitim programı, çocukların teknolojiyi sadece tüketen değil; aynı zamanda anlayan ve üreten bireyler olarak yetişmelerini hedefledi. Katılımcılar, yaşlarına uygun, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle yapay zekâ kavramlarını tanıma fırsatı buldu.

Uygulamalı atölyelerle desteklenen programda, temel kodlama becerileri ile yapay zekâ ve makine öğrenmesinin temel prensipleri ele alındı. Eğitim sürecinde çocukların dijital okuryazarlık, problem çözme ve analitik düşünme becerileri geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çocukların erken yaşta teknolojiyle doğru şekilde tanışmasının önemine vurgu yaparak, “Yapay zekâ gibi geleceği şekillendiren alanlarda bilgi sahibi olmaları, gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Belediye, bilim ve teknoloji alanındaki eğitim programlarını çeşitli başlıklar altında sürdürmeyi planlamaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP