Türkiye’de dijital altyapının geliştirilmesi amacıyla Türksat ve Vodafone, stratejik bir iş birliğine imza attı. Söz konusu iş birliği ile Vodafone, Türksat’ın fiber altyapısını kullanarak 1,3 milyon haneye fiber internet hizmeti sunmaya başlayacak.
Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ile Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy tarafından imzalanan “Toptan Seviyede Veri Akış Erişimi Hizmeti, TV Hizmeti ve Destek Hizmetleri Çerçeve Sözleşmesi Ek Protokolü” ile kamu ve özel sektör fiber altyapıları etkin şekilde birleştirilecek. Bu anlaşmayla birlikte Vodafone’nun fiber erişim sağladığı hane sayısı 23,7 milyona yükselecek.
İmzalanan protokol kapsamında, altyapı yatırımlarının tekrarlanması önlenerek mevcut fiber kaynakların verimliliği artırılacak. Bu model, Türkiye’nin dijital altyapısına katkıda bulunarak kapsayıcı ve yüksek hızlı internet erişiminin yaygınlaşmasını hedefliyor. Ayrıca, Türksat’ın yıllardır yaptığı fiber yatırımlarının etkinliği altyapı paylaşımı sayesinde daha da güçlendirilecek.
Ahmet Hamdi Atalay, iş birliğinin Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde hane ve kurumların erişim kapasitesini artıracağını belirtti. Türksat’ın güçlü fiber altyapısının Vodafone’un hizmet ağı ile birleşmesinin, ülke ekonomisi ve teknoloji ekosistemine stratejik değer katacağını ifade etti. Atalay, mükerrer yatırımların önüne geçilerek teknolojik kaynakların daha verimli kullanılacağını ve sürdürülebilir büyümeye önemli katkı sağlanacağını vurguladı.
Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise fiber ağının genişlemesinin Türkiye’nin dijital geleceği için kritik olduğunu dile getirdi. Aksoy, bu iş birliği sayesinde müşterilere daha hızlı, güvenilir ve kaliteli fiber internet hizmeti sunmanın mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, anlaşmayla Vodafone’nun Türkiye’de en fazla hane erişimine sahip telekom operatörü olacağı bilgisini paylaştı.
İş birliği, Türkiye’nin dijitalleşme vizyonunu desteklerken, kamu ve özel sektör ortak çalışmalarının olumlu örneği olarak öne çıkıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026EKONOMİ
02 Şubat 2026BİLGİ
02 Şubat 2026EĞİTİM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026
1
Merkez Bankası’ndan ‘faiz indirimi’ açıklaması
627 kez okundu
2
Tarım ve Emekliye Yönelik Destek Paketleri Açıklanıyor
505 kez okundu
3
İskilip’te yeni sosyal tesisin adı anketle belirlenecek
486 kez okundu
4
Gümüş Talebinde Rekor Artış: Arz Daralması ve Teknolojinin Rolü
473 kez okundu
5
Minycenter, Yeni Web Sitesiyle Dijital Alışverişte Gücünü Artırıyor
249 kez okundu
6
Birevim 2025 Performansını ve 2026 Vizyonunu Açıkladı
199 kez okundu
7
2025 Yılında Türkiye’nin Komşu Ülkelerle İhracatında Önemli Artış
164 kez okundu