Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Gezileri kapsamında, bölge sakinleri Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde kültürel keşifler gerçekleştirdi. Program, ücretsiz olarak her yaştan katılımcıya açık şekilde organize edildi.
İlk gezi durağı olan Panorama 1453 müzesinde, katılımcılar İstanbul’un fethini anlatan üç boyutlu mapping gösterisi eşliğinde tarihî olayları yakından gözlemleme imkânı buldu. Müze, panoramik tasarımıyla tarihe dair derinlemesine bir deneyim sundu.
Gezinin ikinci bölümünde Türk Dünyası Kültür Mahallesi gezildi. Burada Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, RF Tataristan ve RF Başkortostan evleri ile Ebu Nasr El Farabi Evi ziyaret edildi. Katılımcılar, günlük yaşama dair objeler, müzik aletleri, Kazak ve Kırgız çadırları gibi pek çok kültürel unsurun yanı sıra Orhun Yazıtları’nın orijinal boyutlarda hazırlanmış replikalarını, Azerbaycan Kız Kalesi ve Kırgızistan’daki Burana Kulesi maketlerini detaylı şekilde inceledi. Önümüzdeki dönemde düzenlenecek geziler Topkapı Sarayı, İstanbul Resim Müzesi ve Beykoz Cam ve Billur Müzesi’ne yapılacak ziyaretlerden oluşacak.
Kaynak: BYZHA
İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026EKONOMİ
02 Şubat 2026BİLGİ
02 Şubat 2026EĞİTİM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026
1
İnebolu Kaymakamlığı’ndan Tarihi İnebolu Tanıtımı
460 kez okundu
2
AK Parti Yöneticisi Zorlu’dan Alev Alatlı Kütüphanesi Ziyareti
351 kez okundu
3
Finans Dünyasında Disiplinli Başarı: Miran Efe Armağan
303 kez okundu
4
Kazım Karabekir Paşa Anıldı
265 kez okundu
5
Osmangazi’de Felsefe ve Doğa Filozofları Buluşması
235 kez okundu
6
Kocaeli Üniversitesi Akademisyenleri ve Protokol Eşleri Seka Sanat Merkezi’nin Çini Atölyesinde Bir Araya Geldi
232 kez okundu
7
Uğur Mumcu 33. Yılında Maltepe’de Anıldı
223 kez okundu