Konya’da Siyer Sergisi Ziyaretçileri Ağırlıyor

Konya’da Siyer Sergisi Ziyaretçileri Ağırlıyor

ABONE OL
12 Ocak 2026 12:37
Konya’da Siyer Sergisi Ziyaretçileri Ağırlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Siyer Sergisi, Peygamber Efendimizin hayatını ve risalet yolculuğunu anlatmak amacıyla Taş Bina’da ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. Sergi, farklı yaş gruplarından yoğun ilgi görmekte ve ziyaretçilere anlamlı deneyimler sunmaktadır.

Başkan Uğur İbrahim Altay, Hz. Muhammed’in (SAV) örnek hayatını ve evrensel mesajlarını daha iyi anlatmak için bu sergiyi organize ettiklerini belirtti. Sergide; tematik panolar, üç boyutlu maketler, kısa film gösterimleri ve Hira Mağarası’nda ilk vahyin canlandırılması yer almaktadır. Bu imkânlarla ziyaretçiler, dönemin atmosferini hissetme ve anlama olanağı bulmaktadır.

Başkan Altay, özellikle gençlerin ve çocukların siyer bilgisini güçlendirmek ve Peygamber Efendimizi tanımalarını sağlamak amacıyla sergiyi tüm Konya halkına tavsiye ettiğini ifade etti. Ziyaretçiler ise serginin manevi ve tarihî değerini takdir ederek organize edenlere teşekkürlerini iletti.

Siyer Sergisi, haftanın her günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BYZHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP