İskilip’te Yöresel Lezzetler ve Kadın Emeği Güçleniyor

İskilip’te Yöresel Lezzetler ve Kadın Emeği Güçleniyor

Çorum İskilip Belediyesi, kadın kooperatifi aracılığıyla yerli tohumla salatalık üretimi ve geleneksel yöntemlerle turşu ile tarhana üretimini hayata geçirerek yöresel lezzetleri yeniden sofralara kazandırdı.

ABONE OL
19 Aralık 2025 15:45
İskilip’te Yöresel Lezzetler ve Kadın Emeği Güçleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskilip Belediyesi, yöresel lezzetlerin yaşatılması ve kadın emeğinin desteklenmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Belediye Başkanı İsmail Çizikci’nin öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren S.S. İskilip Yöresel Ürünler Kadın Kooperatifi, kentin geleneksel ürünlerini yeniden üretime kazandırarak vatandaşlarla buluşturmayı hedefliyor.

Açıklamada, coğrafi işaretli İskilip turşusunun ana hammaddesi olan yerli salatalık üretiminde bu yıl önemli bir adım atıldığı belirtildi. Yerli tohumların korunması ve üretimin tamamen İskilip değerleriyle sürdürülmesi amacıyla İskilip Cezaevi ile protokol imzalandığı, yetiştirilen yerli salatalıkların belediye tarafından teslim alınarak geleneksel yöntemlerle salamura yapıldığı bildirildi.

Öte yandan, kooperatif tarafından üretilen İskilip tarhanasının da tamamen doğal ve katkısız şekilde, geleneksel yöntemlerle hazırlandığı ifade edildi. Bu ürünlerin yalnızca birer gıda değil, İskilip’in kültürünü ve kadın emeğini yansıtan değerler olduğu vurgulandı.

Belediye yetkilileri, tüm vatandaşları bu yerli ve doğal ürünlerle buluşmaya davet ederken, süreçte sağlanan iş birliği ve desteklerden dolayı İskilip Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Yunus Güngör ve ekibine teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP