Urla, mitoloji ve sinemayı buluşturan Uluslararası Mitoloji Film Festivali’ne ev sahipliği yaptı ve aynı etkinlikte Urla Sinema Topluluğu resmen kuruldu. Festival kapsamında, Yaşar Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’ün senaryosunu yazdığı “Histroy” adlı film ücretsiz olarak gösterildi.
Etkinlikte konuşan Rıdvan Gölcük, Türkiye’de kültürel kimlik eksikliğine dikkat çekerek, Anadolu topraklarının sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Gölcük, bu sahiplenmenin çevresel sorunların önlenmesine ve toplumsal refahın artmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, 1071 yılının Anadolu’ya geliş tarihi olmadığını, ataların bu topraklarda önceden de yaşadığını belirtti ve Atatürk’ün bu fikirleri desteklediğini hatırlattı.
Mitoloji Film Festivali Sanat Yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir’in sorularını yanıtlayan Gölcük, kültürel uzlaşıya varılmasının önemini dile getirdi.
Festival kapsamında düzenlenen “Homeros Günümüze Ne Söylüyor?” başlıklı söyleşide ise, Smirna Kazısı Başkanı Prof. Dr. Akın Ersoy, Homeros’un İzmirli olduğuna ilişkin belgeler sundu. Ersoy konuşmasında döneme ait sikkeler, vazolar, duvar resimleri, heykeller ve okulların kanıt niteliğinde olduğunu belirtti ve yazılan destanlara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Etkinlikte konuşan Uluslararası Mitoloji Film Festivali Direktörü ve yazar Gülşah Elikbank, festival faaliyetlerinin Uzak Doğu’ya taşınması için görüşmeler yapıldığını dile getirdi. Elikbank, insanlığın ortak hikâyelerini mitler ve filmler aracılığıyla anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.
Urla Sinema Topluluğu Başkanı Çayan Bilgin de topluluğun etkinliklerine kesintisiz devam edeceğini belirtti. Urla Atatürk Kültür Merkezi’ni dolduran sanatseverler, festival süresince keyifli bir deneyim yaşadı.
Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BYZHA)
İSKİLİP
03 Şubat 2026GÜNDEM
03 Şubat 2026EKONOMİ
03 Şubat 2026BİLGİ
03 Şubat 2026EĞİTİM
03 Şubat 2026İSKİLİP
03 Şubat 2026GÜNDEM
03 Şubat 2026İSKİLİP
03 Şubat 2026İSKİLİP
03 Şubat 2026İSKİLİP
03 Şubat 2026
1
İnebolu Kaymakamlığı’ndan Tarihi İnebolu Tanıtımı
464 kez okundu
2
AK Parti Yöneticisi Zorlu’dan Alev Alatlı Kütüphanesi Ziyareti
351 kez okundu
3
Finans Dünyasında Disiplinli Başarı: Miran Efe Armağan
303 kez okundu
4
Kazım Karabekir Paşa Anıldı
268 kez okundu
5
Osmangazi’de Felsefe ve Doğa Filozofları Buluşması
235 kez okundu
6
Kocaeli Üniversitesi Akademisyenleri ve Protokol Eşleri Seka Sanat Merkezi’nin Çini Atölyesinde Bir Araya Geldi
232 kez okundu
7
Uğur Mumcu 33. Yılında Maltepe’de Anıldı
223 kez okundu