Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore 12. Sezon Mersin Festivalleri, Yenişehir Belediyesi’nin yerel ortaklığında ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle gerçekleşti. “UNEARTHED – Arkeoloji Kâşifleri” temasıyla düzenlenen etkinlik, Yenişehir Belediyesi Akademi’de gerçekleştirildi ve Mersin’deki sezonun ilk festivali olma niteliği taşıdı.
Festival, Mersin çapından 9 farklı takım ve toplam 54 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Pixelteam, Pirireis Lego Takımı, Lego Arkeologları, Takım M-(Junior), Arkeocode, Fossilltech, Lego Power, Legobilsem2 ve Arkeometri takımları ilkokul düzeyindeki öğrencilerin yanı sıra öğrenciler, gözlemciler, gönüllüler ve veliler tarafından da ilgi gördü.
Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen bu programlar, çocuk ve gençleri erken yaşta bilimle tanıştırmayı, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) ve robotik alanlarındaki ilgilerini artırmayı, problem çözme, yaratıcılık ve takım çalışması becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. 2025-2026 UNEARTHED™ sezonu çerçevesinde takımlar, LEGO teknolojileri ve araştırma becerileriyle arkeolojik süreçleri inceleyerek tarihsel keşifler yaptı.
Festival kapsamında, Bilim Kahramanları Derneği’nin “Umut Bilimde” adlı filmi katılımcılarla paylaşıldı. Yenişehir Belediyesi Erken Çocukluk Proje Koordinatörü Raif Çakmak ve Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever etkinlikte konuşma gerçekleştirdi. Program sonunda takımlara kupalar, öğrencilere madalyalar takdim edildi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bilim temelli eğitim faaliyetlerine verdikleri önemi vurgulayarak, çocukların erken yaşta bilim, teknoloji ve araştırma ile buluşmasının geleceğe yapılan önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Belediye olarak Bilim Kahramanları Derneği ile yürütülen iş birliği sayesinde çocukların hayal kuran, sorgulayan ve üreten bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Bu iş birliği kapsamında, Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği arasında üç yıllık bir protokol imzalanarak Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore Mersin Festivalleri ile Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge Mersin Turnuvaları’nın Yenişehir’de gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Festival ve turnuvalar ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik düzenlenecek.
Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore programı, Türkiye çapında 6-10 yaş arası çocuklara yönelik uluslararası programlardan biridir ve son 11 yılda 25 bin 987 çocuğa ulaşmıştır.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026EKONOMİ
02 Şubat 2026BİLGİ
02 Şubat 2026EĞİTİM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026
1
İnebolu Kaymakamlığı’ndan Tarihi İnebolu Tanıtımı
461 kez okundu
2
AK Parti Yöneticisi Zorlu’dan Alev Alatlı Kütüphanesi Ziyareti
351 kez okundu
3
Finans Dünyasında Disiplinli Başarı: Miran Efe Armağan
303 kez okundu
4
Kazım Karabekir Paşa Anıldı
266 kez okundu
5
Osmangazi’de Felsefe ve Doğa Filozofları Buluşması
235 kez okundu
6
Kocaeli Üniversitesi Akademisyenleri ve Protokol Eşleri Seka Sanat Merkezi’nin Çini Atölyesinde Bir Araya Geldi
232 kez okundu
7
Uğur Mumcu 33. Yılında Maltepe’de Anıldı
223 kez okundu