Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Lokomotif Çocuk Köyü öğrencileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında aileleri ile birlikte Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, basının toplumdaki önemine vurgu yapmayı ve çocuklarda medya farkındalığı oluşturmayı amaçladı.
Çocuklar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Lokomotif Çocuk Köyü programı çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, gazetecilik mesleğinin tarihsel gelişimini ve haber üretim sürecini sergilenen materyallerle yakından tanıma fırsatı buldu. Eski tip fotoğraf makineleri, daktilolar, gazete arşivleri ve basın tarihine ışık tutan belgeler, çocukların yoğun ilgisini çekti ve sergilenen objeler dikkatlice incelendi.
Program dâhilinde öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923’te İzmit’te düzenlediği önemli etkinlik olan Basın Onur Günü hakkında bilgilendirildi. Basının sadece haber aktarmakla kalmayıp toplumsal hafızanın oluşumunda kritik bir rol üstlendiği vurgulandı. Ziyaret, ailelerin de katılımıyla çocukların kültürel ve sosyal açıdan gelişimine katkı sundu ve toplumsal farkındalıklarının artmasını sağladı. Lokomotif Çocuk Köyü, farklı meslek alanlarına dair bilinç kazandırma ve kent kültürüne yönelik farkındalık oluşturma hedefiyle bu tür eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.
Kaynak: BYZHA
İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026EKONOMİ
02 Şubat 2026BİLGİ
02 Şubat 2026EĞİTİM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026GÜNDEM
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026İSKİLİP
02 Şubat 2026
1
İnebolu Kaymakamlığı’ndan Tarihi İnebolu Tanıtımı
460 kez okundu
2
AK Parti Yöneticisi Zorlu’dan Alev Alatlı Kütüphanesi Ziyareti
350 kez okundu
3
Finans Dünyasında Disiplinli Başarı: Miran Efe Armağan
303 kez okundu
4
Kazım Karabekir Paşa Anıldı
264 kez okundu
5
Osmangazi’de Felsefe ve Doğa Filozofları Buluşması
234 kez okundu
6
Kocaeli Üniversitesi Akademisyenleri ve Protokol Eşleri Seka Sanat Merkezi’nin Çini Atölyesinde Bir Araya Geldi
231 kez okundu
7
Uğur Mumcu 33. Yılında Maltepe’de Anıldı
222 kez okundu