» Gökmen Soner'den basın açıklaması

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkemizde sosyal duyarlılık gösteren büyük sendika konfederasyonları KESK, DİSK ve Eğitim İş’in de bağlı olduğu BİRLEŞİK KAMU İŞ 5 Haziran 2013 Çarşamba günü grev kararı almıştır. Bu karara, bu konfederasyonlara üye olan memurlar da katılmış 5 Haziran günü iş bırakmışlardır. Akabinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hiç vakit kaybetmemiş okullara telefon zinciri çekerek greve riayet eden memurların isim listesini istemiştir. Oysa ki aynı ilçe milli eğitim müdürlüğü Eğitim Bir Sen Merkez yönetim kurulunun ve Çorum Şube Yönetim Kurulunun Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliğini savunan kararlarını resmi yazı yoluyla okullara duyurmuş, öğretmenleri dolaylı olarak "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik" in 5. Maddesine aykırı davranmaya davet etmiştir. Kamu kurumlarında bu yönetmeliğe aykırı olarak çalışan personelle ilgili tutanakları ise duymazdan, görmeden gelmiş, üç maymunu oynamıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 10. Maddesi "Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır." demesine karşın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 10 yıldır görevlendirme olarak yapan sayın Mustafa SELVİ, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranmamaktadır. Bu iki farklı uygulamasıyla da açıkça görünmektedir ki memurları arasında çifte standart uygulamıştır.

Taksim Gezi Parkı olaylarının büyümesi, polis ve belediye araçlarının tahrip edilmesi nasıl bizim içimizi yakmışsa; daha geçen yıl Kuzuluk köyüne yeni okul yapılarak aynı okulu bu sene eğitim öğretime kapatılması; aynı şekilde Kayaağı Köyü İlkokulu’nun da tadilat gördükten sonraki yıl eğitim öğretime kapatılması da içimizi yakmıştır. Yani bu okulların kapanma ihtimalleri ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından öngörülememiş ve kamu zarar ettirilmiştir.

AKP İlçe başkanlığından daha iyi bir AKP’li gibi çalışan Mustafa SELVİ, facebook’taki kişisel sayfasını AKP bilbordu gibi çalıştırmakta, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamında bulunan bir kişinin yapmaması gereken paylaşımları yapmakta ve makamının tarafsızlığını zedelemektedir. Sayın Mustafa SELVİ’ye tavsiyem zaten 10 yıldır geçici olarak çalıştığı milli eğitim müdürlüğü makamından istifa ederek, Eğitim Bir Sen şube başkanlığına ya da AKP il veya ilçe başkanlığına aday olması, yerine tek derdi eğitim-öğretim, İskilip’in geleceği olan, bu işi hakkaniyetle yapacak bir eğitimciye bırakmasıdır. Aksi takdirde Eğitim İş İskilip temsilciliği olarak, sayın Mustafa SELVİ’nin eğitimle ilgili uygulamalarının takipçisi olacağız.

GÖKMEN SONER
EĞİTİM İŞ İSKİLİP TEMSİLCİSİ

Etiket : Gökmen, Sonerden, basın, açıklaması,
Ekleyen : zekeriyatoprak | Kategori : Gündem | Tarih : 07.06.2013 12:02:55 | Hit : 4656 | Yorum : 0