» EğitimSen basın açıklaması yaptı

İstanbul Taksim’de Gezi Parkı’nın yerine AVM yapılmak istenmesi üzerine çıkan olaylar nedeniyle 8 gündür Türkiye eylemlere kilitlendi. Konuyla ilgili bir açıklamada bugün Eğitim Sen İskilip şubesi temsilcilerinden geldi. Öğretmenevi önünde düzenlenen eyleme Eğitim İş ile bazı Türk Eğitim Sen’li üyelerde destek verdi.
Basın açıklamasını Eğitim Sen İskilip temsilcisi Serkan Akkaya yaptı.

Basına dağıtılan metin şöyle

Sayın basın mensubu arkadaşlar ve sevgili eğitim emekçileri hoş geldiniz.
"Türkiye son birkaç gündür tarihinin en önemli dönemlerinden birisini yaşıyor. Taksim Gezi Parkı`na AVM yapılması için girişilen tahribata karşı başlatılan protestolar dalga dalga ülkenin dört bir yanına yayılmıştır.

Halkın, iktidarın ve Başbakan`ın saldırgan ve dayatmacı girişimlerine karşı yıllardır biriken öfkesi, son birkaç gün içinde halkın taleplerini dikkate almayan hükümete ve yönetim tarzına karşı kitlesel tepkilere dönüşmüştür.

Son dört beş gündür süren protestoların vesilesi olan Taksim Gezi Parkı`na AVM yapılmasına bu kadar geniş bir şekilde karşı çıkılmasının temel nedeni, uzunca bir zamandan beri, toplumun değişik kesimlerinden gelen talepler karşısında AKP Hükümetinin ve özellikle Başbakanın kibriyle desteklediği polis şiddeti ile yanıt vermesi, artık insanların tahammül sınırlarını zorlamış ve kitlesel bir tepkiye dönüşmüştür.

Ülkenin dört bir yanında halkın gösterdiği ve giderek yaygınlaşan tepkiler, son yıllarda şiddetlenen baskıcı ve faşizan uygulamaların bir yönetim tarzına dönüşmüş olmasına karşı verilmiş güçlü bir yanıt olarak görülmelidir.

Halkın en küçük hak arama eylemlerine şiddetle karşılık veren, en temel sendikal faaliyetleri suç kapsamında değerlendirip sendikalara baskın yapmayı ve üyelerini tutuklamayı marifet sayan, yasal grevlerin bile hayata geçirilmesini engellemek isteyen, halkın en doğal yaşam alanlarını bile sermayenin hizmetine sunmaktan geri durmayanların halkın gittikçe kabaran öfkesi karşısında daha fazla direnmesi mümkün değildir.

AKP hükümetinin 10 yılı aşkın bir süredir KESK başta olmak üzere toplumun örgütlü kesimlerine yönelik saldırılarının yanı sıra gittikçe şiddetlenen acımasız yönelimlere rağmen halkın günlerdir gece gündüz demeden yaşam alanlarına sahip çıkmak için sokaklardan ayrılmayışı yeni bir mücadele dönemine girildiğini göstermiştir.

5 Haziran`da KESK öncülüğünde yapılacak olan uyarı grevinin ne kadar haklı olduğu bu son yaşanan gelişmeler sonrasında bir kez daha net bir şekilde anlaşılmıştır. Türkiye`de emekçiler, halkın geniş kesimleri sadece çalışma hayatına yönelik saldırılara karşı değil, doğa ve bir bütün yaşam alanlarına yönelik her tür otoriter, faşist uygulamaya karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağını ve mücadelesini yükselteceğini göstermiştir.

Kazanılmış haklarımızın elimizden alınmasına, kamusal alanları piyasalaştırmaya, sermayeye peşkeş çekmeye dayanan kentsel yıkım ve rant projelerine izin vermeyeceğiz. Eğitim emekçileri ülkenin dört bir yanında emek ve demokrasi güçleriyle birlikte halka yönelen her türlü faşist saldırı ve baskılara karşı birlikte mücadeleyi esas alacak ve 5 Haziran`da geniş bir katılımla yapacağı uyarı grevi ile siyasi iktidara gerekli yanıtı verecektir.

Eğitim Sen olarak, günlerdir yaşanan devlet terörü karşısında;
· Birçok ilde gözaltında tutulan binlerce kişinin serbest bırakılmasını,
· Halkı aşağılayan, ötekileştiren, yoksullaştıran, haklarını gasp eden politikalardan vaz geçilmesini,
· Uzun süredir yürütülen piyasacı, muhafazakâr ve otoriter uygulamalara son verilmesini,
· Çoğunlukçu değil, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye`nin kurulması mücadelesi önünde engel olan tüm mevzuatın değiştirilmesini,
İSTİYORUZ!

Emekçileri, işçileri, kadınları, gençleri, kısaca eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye mücadelesini sahiplenen halkımızı haksızlıklar ve saldırılar karşısında birlik olmaya, 5 Haziran`da yapılacak olan uyarı grevine destek vermeye çağırıyoruz. Ayrıca günlerdir Türkiye`nin dört bir yanında mücadele yürütürken yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin dostlarına, ailelerine baş sağlığı diliyoruz."iskilip.org Resimler

Etiket : EğitimSen, basın, açıklaması, yaptı,
Ekleyen : zekeriyatoprak | Kategori : Gündem | Tarih : 04.06.2013 21:10:27 | Hit : 4688 | Yorum : 1

• malibo
    Devletini milletini bu kadar acımasızca eleştiren siz eğitim sen mensuplarını şiddetle kınıyorum.Hala birilerinin maşası olmaktan öteye gidemiyorlar.
    16.06.2013 20:47:53

Beğenenler (0) Beğenmeyenler (0) Toplam (0)