» Ali Çorumlu Basın açıklaması yaptı

Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim kurulundan ihraç edilen Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Çorumlu hakkında verilen kararın reddi için kooperatif yönetimini mahkemeye verdi.

Mahkeme, Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetiminin çeşitli gerekçeler göstererek Ali Çorumlu’nun ihraç kararını Çorumlu lehinde karar alarak tekrar oda yönetimindeki görevine dönmesinin önünü açtı.

Bu konuda basın açıklaması dağıtan Bakkallar ve Tuhafiyeciler odası başkanı Ali Çorumlu; " Esnaf Odası Başkanı tarafından hakkımda mesnetsiz iddialarla yönetim kurulundan ihraç edildim. Bu güne kadar uygulanan benzer keyfi kararlarla birçok üyeye haksızlıklar bana da yapılmak istenmiş, hiçbir uyarı ve ihtar yapılmadan hakkımda ihraç kararı verilmiş ve gerek şahsım, gerekse tüzel kişiliğim yıpratılmak istenmiş, fakat adalet buna izin vermemiştir. İşi esnafı maddi ve manevi olarak korumak olan sayın oda başkanı bu görevini unutmuş, siyasi partilerde Belediye Başkan aday adaylığı peşinde koşmuş, bu süre içinde de siyasi davranarak benim mağduriyetime neden olmuştur. Bu şekilde haksızlığa uğrayan yönetim kurulunu ve oda üyelerini bağımsız mahkemelerimizde haklarını aramaya davet ediyorum.

Karar karşısında Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanının şahsımdan özür dilemesini ve en yakın zamanda yapılacak olan yönetim kurulu toplantısına davet edilmemi, Sayın İsmet Uslu’nun da siyasetle uğraşmak yerine esnafın sorunlarına eğilmesini bekliyorum. Yönetimde yapılan haksızlıklar ve esnafa karşı yapılan işlemlerde zorluklar çıkarılması karşısında her zaman duyarlı davranacağımı kamuoyuna duyurur, tüm esnaf arkadaşlarıma saygılar sunarım." dedi.

Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Ali Çorumlu Esnaf Kefalet Kooperatifinin çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğuna vurgu yaparak, burasının krallık gibi keyfi kararlar alamayacağını belirtti. Haksızlığa uğradığının düşünen ve mağdur olan üyelerin haklarını aramaktan çekinmemelerini, keyfi kararlarla mağdur olanların haklarını aramalarını istedi.

Etiket : Çorumlu, Basın, açıklaması, yaptı,
Ekleyen : zekeriyatoprak | Kategori : Gündem | Tarih : 04.12.2013 08:20:08 | Hit : 4703 | Yorum : 0